Cautare

7067 de rezultate pentru "partidele politice" (2.83 secunde)
El crede ca un scrutin ar clarifica multe lucruri in tara, dar, spune presedintele, el nu are puterea sa le declanseze, iar partidele politice nu doresc acest lucru. ... Dar este nevoie ca toate partidele din coalitia aflata la guvernare sa sustina aceasta idee", a spus presedintele Basescu.
"In urma analizei dinamicii politice a primarilor in perioada 2000 - 2006, observam ca nu exista vreun partid care, aflat in postura de a fi beneficiar al migratiei, sa nu profite de acest fenomen. ... Previzibil, cele mai mari pierderi au fost insa inregistrate de partidele din opozitie.
Crestin-democratii grupati in Uniunea Populara nu respecta rigorile discursului oricarei formatiuni politice. ... Talpes a exclus, la modul declarativ, orice colaborare cu partidele din Romania, soarta UPSC stand in aceste conditii exclusiv in mainile oamenilor pe care fostul sef al spionilor a stiut sa si-i aleaga.
Nu peste mult timp, partidele vor lua startul in competitia pentru alegerile europarlamentare ce se vor desfasura, conform deciziei comune a partidelor, la 13 mai. ... Astfel amanata decizia pana la jumatatea lui februarie, lasa loc si timp portocaliilor pentru negocieri politice si aranjamente de culise.
Geoana a mai afirmat ca, paralel cu formularea acestei sesizari, PSD va continua consultarile cu partidele politice in vederea sprijinului fata de demersul de suspendare din functie a actualului presedinte.
"Desigur, cea mai buna optiune este ca partidele membre ale PPE din aceeasi tara sa aiba o stransa cooperare. Dar acest lucru nu este obligatoriu, partidele trebuie sa decida cum isi gestioneaza relatiile politice", a spus secretarul general al PPE.
votul uninominal este singurul care ar putea duce la improspatarea clasei politice si la o mai mare responsabilizare a politicienilor fata de alegatori. ... Daca e ceva bolnav in tara asta, atunci partidele sunt acelea.
"Noi am cerut ajutor la toate partidele" In replica la declaratiile facute de democrat, presedintele Aliantei Pensionarilor din Galati, Toader Cristea, care a coordonat actiunea de protest de la Bucuresti, ne-a spus ca nu e prima data cind pedistii incearca sa-i umileasca in public.
Mai multe publicatii centrale au relatat in editiile de sambata ca presedintele Basescu ar urma sa propuna in cadrul consultarilor cu partidele politice de maine un guvern de uniune nationala sau unul de tehnocrati, variatiunile acestui scenariu incluzand PSD la guvernare alaturi de PNL, fie cooptarea PSD, alaturi de partidele existente deja, si eliminarea PNL.
Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, a anuntat ca PNL va incepe, saptamana aceasta, negocieri cu toate partidele parlamentare pentru a se gasi o solutie prin care o formula guvernamentala sa fie sustinuta in Parlament.
In timp ce pentru scrutinul din 18 martie partidele s-au intrecut in cadouri pentru electorat, la cel de ieri oferta a inclus transportul gratuit la sectia de votare.
Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a anuntat la Cotroceni ca va avea consultari maine, la ora 16.00, cu partidele parlamentare, urmand sa fie invitati la discutii cate doi reprezentanti ai fiecarei formatiuni.
Printre proiectele de lege discutate marti, pe articole, dar neadoptate din cauza absenteismului deputatilor, s-a numarat si o initiativa de modificare a Legii 90/2003, privind vanzarea catre partidele politice a spatiilor pe care acestea le folosesc drept sedii.
Desi principalii actori politici au negociat "la greu" in aceste zile, o oarecare clarificare a scenei politice romanesti intarzie sa apara. ... Motiv pentru care presedintele Traian Basescu a invitat partidele parlamentare la consultari pentru formarea unui guvern PNL-PD-PLD.
Noi nici nu trebuia sa mergem la intalnire ieri, am facut-o din respect", a declarat Antonescu, referitor la discutiile care au avut loc ieri la Cotroceni intre presedintele Traian Basescu si partidele politice.
Fostul lider al PLD Buzau, Lucian Salcutan, a anuntat, in conferinta de presa, faptul ca a fost contactat de mai multi lideri politici din Buzau care i-ar fi vrut pe fostii liberal-democrati in partidele pe care le conduc si a exclus aderarea la o formatiune politica deja constituita, insa nu si colaborarea cu partidele pe proiecte punctuale.
Reprezentantii partidelor politice prezenti la intalnirea mediata de Pro Democratia nu au ajuns la un consens, insa Cristian Parvulescu spune ca sansele ca legea sa fie adoptata au crescut. La finalul discutiilor, Bogdan Olteanu a declarat ca toate partidele sustin, de principiu, uninominalul.
Proiectul votului uninominal pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, intr-un singur tur de scrutin, nu este pe placul tuturor partidelor politice din Bihor. ... El exclude si depunerea de catre partidele romanesti a unei singure candidaturi. "Este imposibil ca partidele romanesti sa aiba un singur candidat la presedintia CJ.
Pana ieri isi depusesera listele de candidati la Biroul Electoral Judetean (BEJ) Galati doar partidele parlamentare, respectiv PDL, PSD care este in alianta cu PC, PRM si UDMR. ... Partidele politice trebuie sa-si depuna si listele cu reprezentanti pentru completarea Biroului Electoral Judetean pana la finele lunii octombrie.
Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, ca daca nici un partid sau o alianta nu obtine 50% plus 1 vot, atunci presedintele se consulta cu partidele si desemneaza un prim-ministru, iar PSD si PNL nu pot propune premier doar pentru ca vor forma majoritatea in Parlament.
google-analytics.com